1360
post-template-default,single,single-post,postid-1360,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.3,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-slide-from-left,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Laskurahoitus vai factoringrahoitus?

Mitä eroa on laskurahoituksella ja factoringrahoituksella?

Laskurahoitus vai factoringrahoitus?

Mitä eroa on laskurahoituksella ja factoringrahoituksella? Mistä tunnistaa oikeanlaisen yritysrahoituspalvelun?

Nämä ovat kysymyksiä, jotka nousevat usein esiin, kun yritykset miettivät ratkaisuja omiin rahoitustarpeisiin. Jotta voimme tunnistaa ja valita yrityksen tarpeisiin sopivan rahoitusratkaisun, meidän tulee tuntea asiakkaamme. Keskustelemme aluksi yrityksen liiketoiminnasta, laskutusrakenteesta ja rahoitustarpeista. Avoin keskustelu mahdollistaa yhteistyön ja voimme yhdessä ymmärtää yrityksen kohtaamia käyttöpääoman haasteellisia tilanteita paremmin.

Sekä laskurahoituksessa että factoringrahoituksessa on kyse myyntisaatavien rahoittamisesta. Molemmat palvelut nopeuttavat myyntisaamisten kiertoa kassaan sekä helpottavat ja tehostavat yrityksen kassanhallintaa ja -suunnittelua. Kummallakin palvelulla on kuitenkin myös omat erityispiirteensä, joilla on merkitystä rahoituspalvelun valinnassa.

 

Laskurahoitus

OTC Rahoituksella laskurahoitus mahdollistaa yrityksen yksittäisten laskujen rahoittamisen. Asiakas voi siis itse valita tarpeensa mukaan laskut, jotka haluavat siirtää rahoitettavaksi. Laskujen rahoitusaste on jopa 100 %.

Rahoitusmuotona laskurahoitus on todella joustava ja sen avulla yritys pystyy reagoimaan nopeasti yllättäviinkin käyttöpääomatarpeisiin. Yritys voi siirtää rahoitettavaksi esimerkiksi ne kriittisimmät, pitkillä maksuehdoilla olevat laskut tärkeiltä asiakkailta. Tai ottaa laskurahoituksen aktiivisempaan käyttöön sesonkiaikana tukemaan yrityksen kassavirtaa. Laskurahoitus soveltuu hyvin myös maksupostien ja tilitysten rahoitukseen, jotka ovat perinteisesti voineet jäädä laskusaatavarahoituksen ulkopuolelle.

 

Factoringrahoitus

OTC Rahoituksella factoringrahoituksessa yritys siirtää suurimman osan myyntisaatavakannastaan rahoitettavaksi. Laskujen rahoitusaste on useimmiten 75–95 %, jolloin laskusta rahoitetaan aluksi rahoitusasteen mukainen osuus ja loppuosa tilitetään asiakkaalle, kun lasku on maksettu rahoitusyhtiölle.

Kun factoringrahoitukseen siirretään keskeinen osa laskutuksesta, varmistetaan yrityksen käyttöpääomarahoituksen riittävyys tehokkaasti. Factoringrahoitus sopii hyvin yrityksille, joilla on suurehko saatavakanta niin laskujen kappalemäärissä kuin rahassakin mitattuna. Factoringrahoitus tuo jatkuvasti joustavuutta yrityksen kassanhallintaan, mikä sopii erityisesti voimakkaassa kasvuvaiheessa oleville yrityksille.

 

Kuinka valita oikea rahoituspalvelu yrityksen käyttöpääomaratkaisuihin?

Se kumpi rahoituspalvelu soveltuu yritykselle paremmin, riippuu ensinnäkin yrityksen rahoitustarpeesta mutta myös rahoitukseen siirrettävien laskujen laadusta, koosta ja määrästä. Jotta löydämme teille tehokkaimman rahoituspalvelun, puidaan näitä asioita yhdessä rahoittajan kanssa alkukartoituksessa.

Laskurahoitus on joustavampi rahoitusmuoto, koska se mahdollistaa yksittäisten laskujen rahoittamisen aina silloin, kun käyttöpääomalle on tarvetta. Factoringrahoitus puolestaan tuo kassavirtaan vauhtia jatkuvammin, kun aina suurin osa myyntilaskutuksesta siirtyy rahoitukseen.

 

Mietitkö sinä teidän yrityksenne rahoitustarpeisiin sopivaa ratkaisua? Kysy lisää tarjoamistamme rahoituspalveluista puhelimitse 044 901 9476 tai sähköpostitse yhteydenotto@otc.fi, vastaan mielelläni!