1051
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1051,page-child,parent-pageid-1010,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.3,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-slide-from-left,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Factoringrahoitus

Factoringrahoitus - laskusaatavarahoitus

MITÄ FACTORINGRAHOITUS TARKOITTAA?

Factoringrahoitus on laskurahoituspalvelu, joka mahdollistaa yrityksen käyttöpääomatarpeen rahoituksen siirtämällä laskut rahoitusyhtiölle. Rahoitusyhtiö myöntää yritykselle lyhytaikaista lainaa siirrettyjä myyntisaamisia vastaan. Laina tulee poismaksetuksi, kun ostajat maksavat laskut rahoitusyhtiön tilille eräpäivään mennessä.

KENELLE FACTORINGRAHOITUS SOPII JA MINKÄLAISEEN RAHOITUSTARPEESEEN SE VASTAA?

Palvelu sopii erinomaisesti pk-yritykselle, jolla on suurehko saatavakanta sekä laskujen kappaleissa että euroissa mitattuna. Palvelu sopii yritykselle, joka on voimakkaassa kasvuvaiheessa ja tarvitsee kasvua varten joustavuutta käyttöpääomarahoitukseen.

MITEN FACTORING KÄYTÄNNÖSSÄ TOIMII?

Rahoituspalvelun piiriin siirretään keskeinen osa yrityksen laskutuksesta. Tyypillisesti sovitaan esimerkiksi 5-15 suurinta ostajaa, joille osoitetut laskut rahoitetaan palvelun kautta.

Laskujen maksuehdot ovat yleensä pitkiä 30-90 vrk ja rahoitusaste 75-95 %. Laskutiedot siirretään rahoittajalle helposti laskuaineistona, mikä vähentää taloushallinnon työtä yrityksessä.

Palvelun avaamisen yhteydessä laaditaan sopimus, jossa määritellään limiitin määrä, rahoitusaste, hinnoittelu ja ehdot.

MITÄ FACTORINGRAHOITUS MAKSAA?

Hinnoittelu on aina yrityskohtainen ja perustuu yrityksen liiketaloudelliseen tilanteeseen sekä ostajien riskiluokituksiin. Palvelun kokonaishinta muodostuu korosta, laskukohtaisesta palkkioprosentista sekä kiinteästä kuukausihinnasta. Palvelun avausmaksuna veloitetaan kertaluonteinen sopimuspalkkio.

FACTORINGRAHOITUKSEN KESKEISET HYÖDYT

Factoringrahoitus on tehokas tapa varmistaa käyttöpääomarahoituksen riittävyys kausivaihteluiden tai voimakkaan kasvuvaiheen yhteydessä.

Laskusaatavarahoituksen keskeiset hyödyt:

– kassavirta helpommin ennustettavaksi
– tukee voimakasta kasvua tai kausivaihteluita
– ei sido vakuuksia
– rahoitusaste jopa 95 %
– konekielinen prosessi, kattava raportointi, luotonvalvonta

Ota yhteyttä

  Yrityksen nimi (pakollinen)

  Y-tunnus (pakollinen)

  Nimi (pakollinen)

  Puhelinnumero

  Sähköpostiosoite (pakollinen)

  Viesti