1172
post-template-default,single,single-post,postid-1172,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.3,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-slide-from-left,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Tilitysten rahoitus

Tilitysten rahoitus

Tilitysten rahoitus

Vaikka yritykset ovat jo tottuneita factoringrahoituksen käyttäjiä, tilitykset tai niin sanotut itsetilityslaskut ovat perinteisesti jääneet laskusaatavarahoituksen ulkopuolelle. Tällöin toimittajat ovat joutuneet hakemaan muunlaisia käyttöpääomaan liittyviä ratkaisuja, joilla ovat kyenneet turvaamaan joustavan kassavirran.

Tilitysten rahoittamisesta keskustellaan kuitenkin usein ja toiveena on ollut, että nämä saataisiin myös laskurahoituksen piiriin. Yrittäjän voikin yllättää se, että nykyään osa rahoitusalan toimijoista ovat alkaneet rahoittamaan myös tilityksiin liittyviä saatavia. Tilitysten rahoittamiseen liittyy kuitenkin tiettyjä erityispiirteitä, mitkä tulee ottaa huomioon ennen kuin voidaan aloittaa factoringpalvelun käyttö.

Tilitysten laskurahoituksen vaiheet

Tilitysten laskusaatavarahoitus alkaa sillä, että toimittaja ja rahoitusyhtiö tekevät laskurahoitussopimuksen. Tämän jälkeen laaditaan kolmikantasopimus myyjän, ostajan ja rahoitusyhtiön kesken, joka täydentää toimittajan ja rahoitusyhtiön välistä varsinaista sopimusta laskusaatavien rahoituksesta.

Kolmikantasopimuksessa sovitaan, että ostaja toimittaa kaikki itsetilityslaskut suoraan rahoitusyhtiölle ja kaikki suoritukset tehdään sopimuksessa määritetylle rahoitusyhtiön pankkitilille, jota ei voi vaihtaa ilman rahoitusyhtiön suostumusta. Käytännössä kolmikantasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen kaikki itsetilityslaskut osoitetaan siis suoraan rahoitusyhtiölle, joka puolestaan rahoittaa laskut sovitun rahoitusasteen mukaisesti toimittajalle. Kun tilitykset maksetaan rahoitusyhtiön tilille, ne lyhentävät rahoituksen määrää.

Tilityksiin liittyvien erityispiirteiden vuoksi, tilitysten laskurahoituksesta on hyvä tiedustella hyvissä ajoin rahoitusyhtiön yhteyshenkilöltä. Tilitysten rahoitus laskusaatavarahoituksella voi olla myyjälle erinomainen keino ratkaista käyttöpääomaan liittyvät rahoitukselliset haasteet joustavasti.

 

Mikäli haluatte keskustella tilitysten rahoituksesta, palvelemme teitä mielellämme puhelimitse 045 165 1606 tai sähköpostitse laskukauppa@otc.fi!