1145
post-template-default,single,single-post,postid-1145,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.3,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-slide-from-left,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Näin viestit asiakkaalle laskurahoituksen käyttöönotosta

Näin viestit asiakkaalle laskurahoituksen käyttöönotosta

Näin viestit asiakkaalle laskurahoituksen käyttöönotosta

Siirryttyänne käyttämään laskurahoituspalvelua on tärkeää tiedottaa asiasta niitä asiakkaita, joiden laskuja aiotte rahoittaa.

Tämä on hyvä tehdä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta asiakkaanne ehtivät reagoida muutokseen ja tehdä tarvittavat muutokset myös omiin järjestelmiinsä. Asiakkaalta on tässä vaiheessa hyvä pyytää myös voimassa olevat laskutusohjeet, jotta laskutus olisi jatkossakin mahdollisimman sujuvaa kaikkien osapuolten kannalta.

Tiedotteesta tulisi selvitä vastaukset seuraaviin kysymyksiin.
Keneltä laskut tulevat?

Asiakkaan on hyvä tietää, kuka toimittaa heille laskut jatkossa. Lähettääkö rahoittaja laskun asiakkaallenne vai toimitatteko sen itse siirtolausekkeella varustettuna.

Mihin laskut maksetaan?

Tiedotteesta tulee ilmetä vähintään rahoittajan nimi, y-tunnus sekä tilitiedot, jolle rahoitetut laskut jatkossa maksetaan. Rahoitetun laskun maksun voi suorittaa pätevästi vain rahoittajan tilille.

Muuttuvatko yhteystiedot?

Mikäli asiakkaan vastaanottamassa laskussa ilmenee virhe tai muuta huomautettavaa, tulee heidän ilmoittaa tästä viipymättä rahoittajalle. Myös rahoittaja voi olla suoraan yhteydessä laskun saajaan; tehdä satunnaisia tarkastuksia tai pyytää asiakkaaltanne kuittausta laskutuslupaan ennen laskun rahoitusta.

Muissa asiakkuuteen liittyvissä asioissa asiakkaanne voi olla suoraan yhteydessä teihin.

Mikä muuttuu?

Laskurahoituksella ei ole vaikutusta teidän ja asiakkaanne välisiin jo sovittuihin hintoihin tai laskun ehtoihin. Laskun saajan näkökulmasta muuttuvat maksunsaajan tiedot, yhteystiedot sekä mahdollisesti se, että jatkossa rahoittaja toimittaa laskut asiakkaallenne.

 

Tarvitsetko apua laskurahoituksen käyttöönoton viestinnässä asiakkaalle? Asiakkaillemme on saatavilla valmiita tiedotepohjia toimitettavaksi. Ota yhteyttä laskukauppa@otc.fi, autamme mielellämme!