1145
post-template-default,single,single-post,postid-1145,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.3,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-slide-from-left,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Näin viestit asiakkaalle laskurahoituksen käyttöönotosta

Näin viestit asiakkaalle laskurahoituksen käyttöönotosta

Näin viestit asiakkaalle laskurahoituksen käyttöönotosta

Laskurahoituksen käynnistyttyä on aika tiedottaa asiasta niitä asiakkaita, joiden laskuja aiotte rahoittaa.

Asiasta on hyvä kertoa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta asiakkaanne ehtivät reagoida muutokseen ja tehdä tarvittavat muutokset järjestelmiinsä. Asiakkaalta on myös hyvä tässä vaiheessa tiedustella laskutusohjeet, jotta laskutus olisi mahdollisimman sujuvaa kaikkien osapuolten kannalta myös jatkossa.

Tiedotteesta tulisi selvitä vastaukset seuraaviin kysymyksiin.
Keneltä laskut tulevat?

Asiakkaalle on hyvä selventää, mitä kautta laskut tulevat heille jatkossa. Lähettääkö siis rahoittaja laskun asiakkaallenne vai toimitatteko sen itse siirtomerkinnällä varustettuna.

Rahoittaja voi tehdä satunnaisia tarkastuksia tai pyytää esimerkiksi kuittausta laskutuslupaan laskun saajalta ennen laskun rahoitusta.

Mihin laskut maksetaan?

Tiedotteesta tulee ilmetä vähintään rahoittajan nimi, y-tunnus sekä tilitiedot, jolle rahoitetut laskut jatkossa maksetaan. Maksun voi suorittaa pätevästi vain rahoittajan tilille.

Muuttuvatko yhteystiedot?

Tulleisiin laskuihin liittyvissä asioissa pitäisi aina ensisijaisesti olla yhteydessä rahoittajaan. Mikäli laskussa on huomautettavaa, tulee laskun saajan ilmoittaa siitä aina viipymättä rahoittajalle. Muissa asioissa kuten uusissa tilauksissa asiakkaanne on luonnollisesti yhteydessä teihin.

Mikä muuttuu?

Laskurahoituksella ei ole mitään vaikutusta teidän ja asiakkaanne välisiin sovittuihin hintoihin tai laskun ehtoihin. Käytännössä laskun saajan näkökulmasta muuttuvat maksun saajan tiedot sekä mahdollisesti se, että laskut tulevat jatkossa rahoittajalta.

 

Tarvitsetko apua laskurahoituksen käyttöönoton viestinnässä asiakkaalle? Ota yhteyttä laskukauppa@otc.fi, autamme mielellämme!